Afbeelding Afbeelding

Afbeelding

raam/plakantenne

Plaats hier je vragen m.b.t elektrische problemen met bedrading, verlichting en dergelijke

Moderator: n-spoorder

Plaats reactie
caprighia
Bronzen lid
Bronzen lid
Berichten: 229
Lid geworden op: 16 sep 2011, 16:28

raam/plakantenne

Bericht door caprighia » 22 mar 2014, 15:24

Wie heeft er ervaring met een plak/ruitantenne ?
Ik heb een Capri 1,5 en er zit geen antenne op.
Liever ga ik geen gat boren , nog afgezien van het feit dat ik een antenne niet mooi vind op een Capri , een dakantenne wel ,maar dan moet er weer geboord worden ,ook door het vinyl dak :(
Maar zonder heb je echt geen ontvangst ,heb een red. goed radio , Pioneer 4x45 w
Heb al enkele reviews gelezen en deze spreken elkaar zeer tegen ...
Heb het dan over de Hirschman plakantenne , deze heeft een voeding met versterker ingebouwd.

Gebruikersavatar
n-spoorder
site admin
site admin
Berichten: 3210
Lid geworden op: 16 sep 2011, 21:04
Locatie: Tiel
Contacteer:

Re: raam/plakantenne

Bericht door n-spoorder » 22 mar 2014, 19:54

Daar hebben we het al eens over gehad.
http://www.capribulldog.nl/CFN/forum/vi ... nne#p14166
Of zoek op antenne. Ik heb er ook zo één en hij bevalt me prima.
Afbeelding

Groetjes N-spoorder


Capri F1 2.8i supersport
Capri II 1600 GTS

http://www.fordcapri.eu
http://www.capriforumnederland.nl
http://www.caheco.nl/

caprighia
Bronzen lid
Bronzen lid
Berichten: 229
Lid geworden op: 16 sep 2011, 16:28

Re: raam/plakantenne

Bericht door caprighia » 22 mar 2014, 22:44

n-spoorder schreef:Daar hebben we het al eens over gehad.
http://www.capribulldog.nl/CFN/forum/vi ... nne#p14166
Of zoek op antenne. Ik heb er ook zo één en hij bevalt me prima.
Ga ik dat ook maar eens proberen , was een beetje aan het twijfelen omdat in de reviews de een het product afkraakt en een ander er heel tevreden over is .
Maar goed ,ga het dus zelf toch maar eens doen.

Gebruikersavatar
n-spoorder
site admin
site admin
Berichten: 3210
Lid geworden op: 16 sep 2011, 21:04
Locatie: Tiel
Contacteer:

Re: raam/plakantenne

Bericht door n-spoorder » 22 mar 2014, 23:44

Het moeilijkste is om je draadje achter het hemeltje door te hengelen. De antenne moet ook een +12Volt voedingkje hebben. De ontvangst is prima. Beter dan een gat in de auto boren.

Succes.
Afbeelding

Groetjes N-spoorder


Capri F1 2.8i supersport
Capri II 1600 GTS

http://www.fordcapri.eu
http://www.capriforumnederland.nl
http://www.caheco.nl/

caprighia
Bronzen lid
Bronzen lid
Berichten: 229
Lid geworden op: 16 sep 2011, 16:28

Re: raam/plakantenne

Bericht door caprighia » 23 mar 2014, 12:13

n-spoorder schreef:Het moeilijkste is om je draadje achter het hemeltje door te hengelen. De antenne moet ook een +12Volt voedingkje hebben. De ontvangst is prima. Beter dan een gat in de auto boren.

Succes.
Er zit een lichtblauwe draad aan de radio voor extra aansluitingen zoals elektr.antenne enz.

Gebruikersavatar
n-spoorder
site admin
site admin
Berichten: 3210
Lid geworden op: 16 sep 2011, 21:04
Locatie: Tiel
Contacteer:

Re: raam/plakantenne

Bericht door n-spoorder » 23 mar 2014, 12:37

Er zit een lichtblauwe draad aan de radio voor extra aansluitingen zoals elektr.antenne enz.
Perfect. :D
Afbeelding

Groetjes N-spoorder


Capri F1 2.8i supersport
Capri II 1600 GTS

http://www.fordcapri.eu
http://www.capriforumnederland.nl
http://www.caheco.nl/

Gebruikersavatar
toxicnick
Gouden lid
Gouden lid
Berichten: 1506
Lid geworden op: 16 sep 2011, 12:47
Locatie: Sint-Oedenrode

Re: raam/plakantenne

Bericht door toxicnick » 23 mar 2014, 20:08

n-spoorder schreef: De antenne moet ook een +12Volt voedingkje hebben.
uhm.. he?
mijne had wel een draadje aan dr aan zitten maar zat een ringetje aan en die heb ik op de carrosserie gezet mijnes werkt ook.
zls ik dr + op zet zou ie het dan nog beter doen of zou de mijne anders zijn?

caprighia
Bronzen lid
Bronzen lid
Berichten: 229
Lid geworden op: 16 sep 2011, 16:28

Re: raam/plakantenne

Bericht door caprighia » 23 mar 2014, 21:18

toxicnick schreef:
n-spoorder schreef: De antenne moet ook een +12Volt voedingkje hebben.
uhm.. he?
mijne had wel een draadje aan dr aan zitten maar zat een ringetje aan en die heb ik op de carrosserie gezet mijnes werkt ook.
zls ik dr + op zet zou ie het dan nog beter doen of zou de mijne anders zijn?
Nou ben ik niet zo,n el. technicus ,maar ik denk dat het de min/aarde is die jij bedoeld.
Er zou m.i. ook nog een draadje bij de antennestekker die in je radio gaat moeten afsplitsen naar je acc. draad( blauw bij mijn radio)

Gebruikersavatar
n-spoorder
site admin
site admin
Berichten: 3210
Lid geworden op: 16 sep 2011, 21:04
Locatie: Tiel
Contacteer:

Re: raam/plakantenne

Bericht door n-spoorder » 23 mar 2014, 21:29

Nou ben ik niet zo,n el. technicus ,maar ik denk dat het de min/aarde is die jij bedoeld.
Er zou m.i. ook nog een draadje bij de antennestekker die in je radio gaat moeten afsplitsen naar je acc. draad( blauw bij mijn radio)
Klopt helemaal.
Nick heeft het draadje met het oogje aan de massa (carrosserie) vastgemaakt (goed). Bij de antenne stekker bij de radio zit een extra draad in de kabel, deze moet aan de + zodat de antenne versterker in de antenne gaat functioneren.
Afbeelding

Groetjes N-spoorder


Capri F1 2.8i supersport
Capri II 1600 GTS

http://www.fordcapri.eu
http://www.capriforumnederland.nl
http://www.caheco.nl/

Gebruikersavatar
toxicnick
Gouden lid
Gouden lid
Berichten: 1506
Lid geworden op: 16 sep 2011, 12:47
Locatie: Sint-Oedenrode

Re: raam/plakantenne

Bericht door toxicnick » 23 mar 2014, 22:09

ah dan heb ik het toch goed zitten :)
en ik moet eerlijk zeggen dat hoe of wat aan de andere kant ik niet echt weet

alleen mijn antenne werkt prima :)

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast