Afbeelding Afbeelding

Afbeelding

startmotor

Plaats hier je vragen m.b.t elektrische problemen met bedrading, verlichting en dergelijke

Moderator: n-spoorder

Gebruikersavatar
Caprimaster
Zilveren lid
Zilveren lid
Berichten: 580
Lid geworden op: 16 sep 2011, 17:59

Re: startmotor

Bericht door Caprimaster » 06 mei 2015, 06:09

Ook wij kunnen ons in deze stelling niet vinden.
Afbeelding Kijk, dat werkt
1973 Ford F250
1973 Capri V8 Supercharged
1974 Capri 3.0 GXL
1974 Capri USA 2.6 Turbo May
1974 Capri II 1600GT
1978 Capri 3000RS
1978 Capri 2300S
1980 Capri 2000S
1983 Capri 1600S
1983 Fiesta I
1983 Fiesta II

Boersma
Gevorderd lid
Gevorderd lid
Berichten: 32
Lid geworden op: 05 mar 2015, 16:16
Locatie: Denekamp

Re: startmotor

Bericht door Boersma » 07 mei 2015, 18:53

Als elektricien in opleiding is mij dit ook nog niet geleerd, ben die boeken nu wel keer zat ga je met nieuwe dingen op de proppen komen Haha, weerstand is niet temperatuur gevoelig.
tenzij supergeleidende omstandigheden van -273°? ^^
Kan het ook niet zijn dat je teveel aan hebt staan op het moment van starten?, dat je accu het leven bijna heeft gegeven en hij niet altijd alles meer aan kan? Heb ik ook wel eens mee gemaakt...
Afbeelding

Autorodeo <3

Gebruikersavatar
n-spoorder
site admin
site admin
Berichten: 3210
Lid geworden op: 16 sep 2011, 21:04
Locatie: Tiel
Contacteer:

Re: startmotor

Bericht door n-spoorder » 07 mei 2015, 19:16

weerstand is niet temperatuur gevoelig.
Wat denk je van je temperatuursensor in je Capri. Hoe hoger de temperatuur van je koelsysteem, hoe lager de weerstand, hoe hoger de meter. Bij geen weerstand (kortgesloten met min) slaat je meter voluit.

Een normale weerstand is natuurlijk niet gevoelig voor temperatuur.
Afbeelding

Groetjes N-spoorder


Capri F1 2.8i supersport
Capri II 1600 GTS

http://www.fordcapri.eu
http://www.capriforumnederland.nl
http://www.caheco.nl/

Boersma
Gevorderd lid
Gevorderd lid
Berichten: 32
Lid geworden op: 05 mar 2015, 16:16
Locatie: Denekamp

Re: startmotor

Bericht door Boersma » 07 mei 2015, 20:56

Ik bedoel ook normale Jaa haha, zal het in het vervolg er even bij vermelden ;)
Afbeelding

Autorodeo <3

Gebruikersavatar
Capri76Ron
Zilveren lid
Zilveren lid
Berichten: 787
Lid geworden op: 09 aug 2013, 19:15
Locatie: Baarle-Nassau

Re: startmotor

Bericht door Capri76Ron » 16 sep 2015, 20:55

Zit nog steeds met het probleem van af en toe niet starten!!!
Heb inmiddels alles doorgemeten, en alles zou naar behoren moeten werken, maar soms doet ie echt helemaal niks.
Vanochtend was ik het beu, en heb m'n Capri naar een plaatselijke garage gebracht.
Wat het gaat kosten boeit me niet, maar het moet nu maar eens een keer gemaakt worden.
Op de meeting in Zonhoven stond ik mooi voor paal met een blinkende Capri, die vervolgens niet wou starten!!!
Niet dat iemand er enige aandacht aan schonk, maar het was gewoon balen.

Ben benieuwd wat de uitkomst gaat zijn.

Verder laat ik dan ook maar gelijk de olie verversen, olie lekage verhelpen, brandstofslangen vernieuwen en de kleppen stellen.
Dan ben ik er in 1 keer vanaf!!!!
Afbeelding

macfocus
Gouden lid
Gouden lid
Berichten: 1937
Lid geworden op: 16 sep 2011, 13:36
Locatie: Almere (Formerly known as Atlantis)
Contacteer:

Re: startmotor

Bericht door macfocus » 16 sep 2015, 21:10

Is vervelend dat je het niet kunt vinden.
Maar als je nu de olie vervelen, brandstofslangen en kleppen stellen ff zelf doet, hou je geld over voor de garage....
I Started Out With Nothin’ And Still Got Most Of It Left'

Interesse in mijn Capri?
http://www.hermanns.nl/blog

Gebruikersavatar
Capri76Ron
Zilveren lid
Zilveren lid
Berichten: 787
Lid geworden op: 09 aug 2013, 19:15
Locatie: Baarle-Nassau

Re: startmotor

Bericht door Capri76Ron » 16 sep 2015, 21:17

Ik weet het, dat zou ik makkelijk zelf kunnen.
Maar nu hij toch bij de garage staat, dan maar in 1 keer alles.
Is geen dure garage, maar meer een oldtimer liefhebber.
Gaat helemaal goed komen.
Afbeelding

Gebruikersavatar
toxicnick
Gouden lid
Gouden lid
Berichten: 1506
Lid geworden op: 16 sep 2011, 12:47
Locatie: Sint-Oedenrode

Re: startmotor

Bericht door toxicnick » 16 sep 2015, 21:28

de mijne had dat op een gegeven moment ook.
eerst af en toe niet starten, toen hielp een tik op de solenoid nog maar ineens starte ie nie meer. alleen een klik
daarna starte ie weer tig keer perfect om er daarna weer helemaal mee op te houden.

gelukkig had ik een nog (blijkbaar) hele goede liggen!

Gebruikersavatar
Capri76Ron
Zilveren lid
Zilveren lid
Berichten: 787
Lid geworden op: 09 aug 2013, 19:15
Locatie: Baarle-Nassau

Re: startmotor

Bericht door Capri76Ron » 16 sep 2015, 21:46

Heb ik allemaal geprobeerd, maar als ik zeg dat de mijne niks doet, bedoel ik ook niks.
Geen klik of wat dan ook. Net of er helemaal geen spanning op de startmotor komt.
Als ik de draad van het contactslot naar de startmotor dan doormeet (zowel op het slot als de startmotor), geeft deze gewoon 12 volt aan.
Vervolgens gewoon een bruggetje maken met een draadje van de constante plus op de startmotor naar de contact aansluiting op de startmotor en dan start ie wel gewoon.
Afbeelding

Gebruikersavatar
toxicnick
Gouden lid
Gouden lid
Berichten: 1506
Lid geworden op: 16 sep 2011, 12:47
Locatie: Sint-Oedenrode

Re: startmotor

Bericht door toxicnick » 16 sep 2015, 22:14

te weinig stroom?
spanning heb je maar als ie maar 0,00000000000000001mAh geeft dan zal ie het ook nie doen..

Ik ben geen electro expert maar het zou kunnen en als je wel spanning hebt maar geen klik dan lijkt het me dat je relais blijft hangen ofzo

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast