Afbeelding Afbeelding

Afbeelding

startmotor

Plaats hier je vragen m.b.t elektrische problemen met bedrading, verlichting en dergelijke

Moderator: n-spoorder

Gebruikersavatar
toxicnick
Gouden lid
Gouden lid
Berichten: 1506
Lid geworden op: 16 sep 2011, 12:47
Locatie: Sint-Oedenrode

Re: startmotor

Bericht door toxicnick » 23 apr 2015, 22:00

was net bij een oom van me
hij spaart oude radio's en was er een uit 1933 aan het "repareren"
staat tussen "" omdat het enige wat ie deed het losmaken en weer vastmaken van alles en hij deed het weer
heerlijk die oude spullen :)

mooi dat je startmotor het weer doet :)
heb de mijne vorig jaar vervangen voor een nieuwe ik heb zelf nog nergens last van gehad

Gebruikersavatar
Capri76Ron
Zilveren lid
Zilveren lid
Berichten: 781
Lid geworden op: 09 aug 2013, 19:15
Locatie: Baarle-Nassau

Re: startmotor

Bericht door Capri76Ron » 28 apr 2015, 20:41

Ik ben weer te vroeg blij geweest.
Inmiddels start m'n Capri weer niet.
Begin het inmiddels goed beu te worden.
Zo'n ding is om mee te rijden en niet om naar te kijken.
Afbeelding

Gebruikersavatar
toxicnick
Gouden lid
Gouden lid
Berichten: 1506
Lid geworden op: 16 sep 2011, 12:47
Locatie: Sint-Oedenrode

Re: startmotor

Bericht door toxicnick » 28 apr 2015, 21:44

je hebt de motor al eens vervangen toen stopte het niet dus het probleem lijkt niet in de startmotor te zitten.

ik heb hetzelfde "probleem"al vanaf voorig jaar mei, auto bleef lekken
alles geprobeerd, losgemaakt, weer vastgemaakt enz enz
en nu lijkt het voorbij te zijn.

tis een kwestie van de checklist afwerken

Boersma
Gevorderd lid
Gevorderd lid
Berichten: 32
Lid geworden op: 05 mar 2015, 16:16
Locatie: Denekamp

Re: startmotor

Bericht door Boersma » 29 apr 2015, 22:21

weer een gevalletje kabelbreuk lijkt me, vooral als het probleem zich niet altijd voordoet en soms oplost met beweging(hamer)...

maar inderdaad zoals ook nick zegt, checklist afwerken... het hele circuit nakijken en de meter overall ophouden bij elk mogelijk positie/omstandigheid... met de kabels schudden?
ik ken het... kun je nog wel even zoet mee zijn Ron :P

en stiekem is een capri ook wel een beetje om naar te kijken ;)
Afbeelding

Autorodeo <3

jvdiest
Gouden lid
Gouden lid
Berichten: 1465
Lid geworden op: 18 sep 2011, 20:23

Re: startmotor

Bericht door jvdiest » 30 apr 2015, 22:02

mocht je een kabelboom nodig hebben, heb ik waarschijnlijk nog wel wat liggen. Weet hoe frustrerend het is ben zelf meer dan 3 maanden bezig geweest om bij mij de elektrische problemen op te lossen.

doubled
Beginnend lid
Berichten: 9
Lid geworden op: 10 okt 2011, 20:57

Re: startmotor

Bericht door doubled » 03 mei 2015, 19:37

als de startmotor goed is en je hebt ook de + en massa vervangen blijft voor de startmotor alleen de draad over die vanaf het contactslot naar de startmotor loopt. Je zou deze kunnen simuleren door een extra draad aan de startmotor te maken en deze via zekering en schakelaar direct naar de accu + te lijden. Als hij dan niet start op het contact kan je het proberen met de schakelaar. Je zet de auto op contact (sleutel stand 2) en je start de auto met de nieuwe draad/schakelaar. Als dat ook niet helpt zit het niet in de startmotor maar eerder in het ontsteking circuit. (heb je hier al naar gekeken bijvoorbeeld de weerstand draad naar de voeding van de de bobine)

Gebruikersavatar
Caprimaster
Zilveren lid
Zilveren lid
Berichten: 580
Lid geworden op: 16 sep 2011, 17:59

Re: startmotor

Bericht door Caprimaster » 03 mei 2015, 20:46

Koud wel startmotor rond, warm de starmotor niet rond, controleer onststekingstijdstip op te vroeg.
Afbeelding Kijk, dat werkt
1973 Ford F250
1973 Capri V8 Supercharged
1974 Capri 3.0 GXL
1974 Capri USA 2.6 Turbo May
1974 Capri II 1600GT
1978 Capri 3000RS
1978 Capri 2300S
1980 Capri 2000S
1983 Capri 1600S
1983 Fiesta I
1983 Fiesta II

Gebruikersavatar
n-spoorder
site admin
site admin
Berichten: 3206
Lid geworden op: 16 sep 2011, 21:04
Locatie: Tiel
Contacteer:

Re: startmotor

Bericht door n-spoorder » 03 mei 2015, 20:50

Misschien een domme vraag. Ik onderschat jou kennis echt niet maar dat weet je wel.
Koud wel startmotor rond, warm de starmotor niet rond, controleer onststekingstijdstip op te vroeg.
Het wel of niet willen ronddraaien van de startmotor is toch puur een 12 Volt accu, contactslot probleem. Verklaar je nader. Als ik hier iets over kan leren dan graag.
Afbeelding

Groetjes N-spoorder


Capri F1 2.8i supersport
Capri II 1600 GTS

http://www.fordcapri.eu
http://www.capriforumnederland.nl
http://www.caheco.nl/

Gebruikersavatar
Capri76Ron
Zilveren lid
Zilveren lid
Berichten: 781
Lid geworden op: 09 aug 2013, 19:15
Locatie: Baarle-Nassau

Re: startmotor

Bericht door Capri76Ron » 03 mei 2015, 21:28

Het probleem zit echt bij de draad van contactslot naar startmotor. Als ik een draad van de accu+ erop aansluit start hij gelijk.
Afbeelding

Gebruikersavatar
n-spoorder
site admin
site admin
Berichten: 3206
Lid geworden op: 16 sep 2011, 21:04
Locatie: Tiel
Contacteer:

Re: startmotor

Bericht door n-spoorder » 03 mei 2015, 21:38

Dat wordt dan of een nieuwe draad, of een nieuw contactslot. Alternatief is e.v.t. een start button.
Afbeelding

Groetjes N-spoorder


Capri F1 2.8i supersport
Capri II 1600 GTS

http://www.fordcapri.eu
http://www.capriforumnederland.nl
http://www.caheco.nl/

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast