Afbeelding Afbeelding

Afbeelding

Massa onderbreker monteren

Plaats hier je vragen m.b.t elektrische problemen met bedrading, verlichting en dergelijke

Moderator: n-spoorder

macfocus
Gouden lid
Gouden lid
Berichten: 1937
Lid geworden op: 16 sep 2011, 13:36
Locatie: Almere (Formerly known as Atlantis)
Contacteer:

Massa onderbreker monteren

Bericht door macfocus » 17 mei 2015, 17:56

Hoi,

Even doen aslof ik heel blond ben. :mrgreen: en in het kader van het delen van informatie (hoe simpel dan ook).

Ik heb deze massa onderbreker gekocht en zat vervolgens nog eens te kijken hoe dat ding nou werkt.
In de basis heel simpel, knop vast, circuit gesloten (dus werkt alles), knop los, circuit onderbroken.

Volgens mij:
- Hoef de knop maar een stukje los (zeg 1 volle slag) om het circuit te onderbreken?
- Monteer je de massakabel gewoon met een bout aan het dikke uiteinde? (Massakabel zit bij mij een "vierkant" oog aan geknepen dus dat zou moeten werken)

Moeilijker is het toch niet?
Bijlagen
Startonderbreker.jpg
Startonderbreker.jpg (17.37 KiB) 1896 keer bekeken
I Started Out With Nothin’ And Still Got Most Of It Left'

Interesse in mijn Capri?
http://www.hermanns.nl/blog

macfocus
Gouden lid
Gouden lid
Berichten: 1937
Lid geworden op: 16 sep 2011, 13:36
Locatie: Almere (Formerly known as Atlantis)
Contacteer:

Re: Massa onderbreker monteren

Bericht door macfocus » 17 mei 2015, 20:10

Om mijn eigen vraag maar te beantwoorden...

Het is idd that simple.

Is ook hoog nodig, want vanmiddag begon de acculader te roken en te stinken....
Duur ding spontaan naar de galamiezen :B
Bijlagen
Startonderbreker2.jpg
I Started Out With Nothin’ And Still Got Most Of It Left'

Interesse in mijn Capri?
http://www.hermanns.nl/blog

jvdiest
Gouden lid
Gouden lid
Berichten: 1465
Lid geworden op: 18 sep 2011, 20:23

Re: Massa onderbreker monteren

Bericht door jvdiest » 17 mei 2015, 21:44

Mooi, ik haal de klem er ieder keer af. Dit is een stuk makkelijker.

macfocus
Gouden lid
Gouden lid
Berichten: 1937
Lid geworden op: 16 sep 2011, 13:36
Locatie: Almere (Formerly known as Atlantis)
Contacteer:

Re: Massa onderbreker monteren

Bericht door macfocus » 17 mei 2015, 21:50

Ja, kosten een euro of 6 tot 8, maar ik had ze ergens voor 1,50/stuk...
Kan evt. kijken waar.
I Started Out With Nothin’ And Still Got Most Of It Left'

Interesse in mijn Capri?
http://www.hermanns.nl/blog

Gebruikersavatar
n-spoorder
site admin
site admin
Berichten: 3208
Lid geworden op: 16 sep 2011, 21:04
Locatie: Tiel
Contacteer:

Re: Massa onderbreker monteren

Bericht door n-spoorder » 18 mei 2015, 22:39

Kijk hier. Werkt perfect. Als je een conische aansluiting hebt kun je de onderbreker daar zo op monteren. De klem die eerst op de min zat kun je dan op de onderbreker monteren.
Bijlagen
IMG_0150.JPG
IMG_0150.JPG (99.16 KiB) 1867 keer bekeken
Afbeelding

Groetjes N-spoorder


Capri F1 2.8i supersport
Capri II 1600 GTS

http://www.fordcapri.eu
http://www.capriforumnederland.nl
http://www.caheco.nl/

macfocus
Gouden lid
Gouden lid
Berichten: 1937
Lid geworden op: 16 sep 2011, 13:36
Locatie: Almere (Formerly known as Atlantis)
Contacteer:

Re: Massa onderbreker monteren

Bericht door macfocus » 18 mei 2015, 22:57

Zit bij jou geloof ik iets anders als bij mij, maar beide werkt prima.
Zat gewoon eerst naar dat losse ding te kijken an dacht ff van , "huh?" Maar was weer te simpel voor worden.
I Started Out With Nothin’ And Still Got Most Of It Left'

Interesse in mijn Capri?
http://www.hermanns.nl/blog

Gebruikersavatar
Capri76Ron
Zilveren lid
Zilveren lid
Berichten: 784
Lid geworden op: 09 aug 2013, 19:15
Locatie: Baarle-Nassau

Re: Massa onderbreker monteren

Bericht door Capri76Ron » 19 mei 2015, 10:08

En het nut hiervan is.....????
Ik neem aan dat je de prik er alleen af haalt als je lange tijd niet met de Capri rijdt?
Hoeveel moeite is het dan om alleen de massa er even af te gooien?
Afbeelding

macfocus
Gouden lid
Gouden lid
Berichten: 1937
Lid geworden op: 16 sep 2011, 13:36
Locatie: Almere (Formerly known as Atlantis)
Contacteer:

Re: Massa onderbreker monteren

Bericht door macfocus » 19 mei 2015, 11:11

Idd alleen voor de long term. Geen gereedschap nodig.
Heen losliggende massakabel.
I Started Out With Nothin’ And Still Got Most Of It Left'

Interesse in mijn Capri?
http://www.hermanns.nl/blog

Gebruikersavatar
Caprimaster
Zilveren lid
Zilveren lid
Berichten: 580
Lid geworden op: 16 sep 2011, 17:59

Re: Massa onderbreker monteren

Bericht door Caprimaster » 20 mei 2015, 19:43

Ook ik ervaar het gemak er van. Massa sleutel om ofwel boven genoemde even iets uitdraaien en voila de Capri is stroomloos. Accu loopt niet leeg en geen brand gevaar meer. Heb er inmiddels meerdere gemonteerd op onze voertuigen.
Zowel de sleutel versies ( FIA regulering ) als wel de bovengenoemde.
Afbeelding Kijk, dat werkt
1973 Ford F250
1973 Capri V8 Supercharged
1974 Capri 3.0 GXL
1974 Capri USA 2.6 Turbo May
1974 Capri II 1600GT
1978 Capri 3000RS
1978 Capri 2300S
1980 Capri 2000S
1983 Capri 1600S
1983 Fiesta I
1983 Fiesta II

jvdiest
Gouden lid
Gouden lid
Berichten: 1465
Lid geworden op: 18 sep 2011, 20:23

Re: Massa onderbreker monteren

Bericht door jvdiest » 20 mei 2015, 21:38

Waar heb je ze gehaald Arjen? Als ze -met goede kwaliteit- te koop zijn, kan ik er ook wel een stuk of 5 gebruiken :)

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast