Afbeelding Afbeelding

Afbeelding

Nieuwe accu nodig

Plaats hier je vragen m.b.t elektrische problemen met bedrading, verlichting en dergelijke

Moderator: n-spoorder

Plaats reactie
Gebruikersavatar
n-spoorder
site admin
site admin
Berichten: 3208
Lid geworden op: 16 sep 2011, 21:04
Locatie: Tiel
Contacteer:

Nieuwe accu nodig

Bericht door n-spoorder » 26 dec 2012, 19:22

Ik heb een nieuwe accu nodig. Er zit nu een 74Ahr accu in maar die is verrot. Nu heb ik een tijdje geleden een Ford accu afdekkap besteld in Engeland bij Capriclub International. Er waren 2 typen, een grote en een kleine. Ik heb natuurlijk de grote besteld maar deze is nog te klein voor mijn accu. Nu ik een nieuwe accu nodig hebt wil ik kijken of ik er 1 kan vinden waar dat deksel overheen kan. Wie kan mij vertellen wat voor capaciteit accu er in de 2.8i hoort te zitten.
Afbeelding

Groetjes N-spoorder


Capri F1 2.8i supersport
Capri II 1600 GTS

http://www.fordcapri.eu
http://www.capriforumnederland.nl
http://www.caheco.nl/

bulldog
Platinum lid
Platinum lid
Berichten: 2880
Lid geworden op: 14 sep 2011, 16:08
Locatie: Leeuwarden

Re: Nieuwe accu nodig

Bericht door bulldog » 26 dec 2012, 21:44

In en 2.8i hoort standaard een 55A te zitten maar wordt meestijds vervangen voor een 66 of 68A.
Groetjes Bulldog

Afbeelding
Thinking of knowing everything is the biggest fuckup of all mistakes

Gebruikersavatar
n-spoorder
site admin
site admin
Berichten: 3208
Lid geworden op: 16 sep 2011, 21:04
Locatie: Tiel
Contacteer:

Re: Nieuwe accu nodig

Bericht door n-spoorder » 26 dec 2012, 21:51

Ik heb een poosje gezocht en bij Varta kun je zoeken op auto merk en type enz. Dan kom je uit op de D59. Dit is een 60Ahr accu, 24,2 lang 17,5 hoog en 17,5 breedt. Er is een firma in NL die verkoopt hem via webshop en Ebay voor 86,50 met gratis verzenden. Ik heb deze besteld.

Dit is een mooie prijs voor de juiste accu en een goed merk. Mijn afdekkap gaat hier perfect over heen passen.
Afbeelding

Groetjes N-spoorder


Capri F1 2.8i supersport
Capri II 1600 GTS

http://www.fordcapri.eu
http://www.capriforumnederland.nl
http://www.caheco.nl/

bulldog
Platinum lid
Platinum lid
Berichten: 2880
Lid geworden op: 14 sep 2011, 16:08
Locatie: Leeuwarden

Re: Nieuwe accu nodig

Bericht door bulldog » 26 dec 2012, 21:58

Mijn gegevens heb ik uit het werkplaatshandboek. Maar 60A kan natuurlijk altijd, heb je wat over.
Groetjes Bulldog

Afbeelding
Thinking of knowing everything is the biggest fuckup of all mistakes

Gebruikersavatar
n-spoorder
site admin
site admin
Berichten: 3208
Lid geworden op: 16 sep 2011, 21:04
Locatie: Tiel
Contacteer:

Re: Nieuwe accu nodig

Bericht door n-spoorder » 26 dec 2012, 22:04

Mijn auto is natuurlijk niet meer zoals die ooit de showroom uit kwam. Er zitten nu iets meer draadjes en zekeringen in dus iets meer Ahr is geen overbodige luxe. Er zit nu een 74 Ahr in. Dat vind ik weer een beetje overdreven.
Afbeelding

Groetjes N-spoorder


Capri F1 2.8i supersport
Capri II 1600 GTS

http://www.fordcapri.eu
http://www.capriforumnederland.nl
http://www.caheco.nl/

caprighia
Bronzen lid
Bronzen lid
Berichten: 229
Lid geworden op: 16 sep 2011, 16:28

Re: Nieuwe accu nodig

Bericht door caprighia » 27 dec 2012, 14:47

n-spoorder schreef:Mijn auto is natuurlijk niet meer zoals die ooit de showroom uit kwam. Er zitten nu iets meer draadjes en zekeringen in dus iets meer Ahr is geen overbodige luxe. Er zit nu een 74 Ahr in. Dat vind ik weer een beetje overdreven.
Heb je dan ook een dynamo met meer capaciteit nodig ,of maakt dat niets uit ?
M.a.w. moet de dynamo overuren draaien om de accu(74Ahr) gevuld te krijgen/houden met als gevolg p.k. verlies ,niet veel ,maar toch...

Gebruikersavatar
n-spoorder
site admin
site admin
Berichten: 3208
Lid geworden op: 16 sep 2011, 21:04
Locatie: Tiel
Contacteer:

Re: Nieuwe accu nodig

Bericht door n-spoorder » 27 dec 2012, 14:58

Deze accu zat er in en mijn dynamo is 70A. De dynamo kan altijd de accu volkrijgen. Het ligt er aan wat voor vermogen je opneemt. Zolang je minder vermogen van de accu verbruikt dan dat de dynamo kan leveren gaat het allemaal goed. Zie het als een emmer water. Als je hem kan vullen met 2 druppels per minuut en maar 1 druppel per minuut er uit haalt. Of die emmer nou 5 liter of 20 liter is dat maakt niet uit.
Afbeelding

Groetjes N-spoorder


Capri F1 2.8i supersport
Capri II 1600 GTS

http://www.fordcapri.eu
http://www.capriforumnederland.nl
http://www.caheco.nl/

bulldog
Platinum lid
Platinum lid
Berichten: 2880
Lid geworden op: 14 sep 2011, 16:08
Locatie: Leeuwarden

Re: Nieuwe accu nodig

Bericht door bulldog » 27 dec 2012, 20:36

De 70A die op een accu staan vermeld is een opgenomen vermogen. Het afgegeven vermogen ligt dus lager. Dan kom je heel mooi uit met een 60A heel mooi uit. Ik heb mij eens laten vertellen door een dynamospecialist dat het afgegeven vermogen ongeveer een kwart lager ligt bij een dynamo als het opgenomen vermogen.
Groetjes Bulldog

Afbeelding
Thinking of knowing everything is the biggest fuckup of all mistakes

Gebruikersavatar
n-spoorder
site admin
site admin
Berichten: 3208
Lid geworden op: 16 sep 2011, 21:04
Locatie: Tiel
Contacteer:

Re: Nieuwe accu nodig

Bericht door n-spoorder » 28 dec 2012, 00:13

Dat klopt. Wij doen ook onderhoud aan inbraakbeveiligingsinstallaties. Op de accu's staat 7Ahr. Wij hebben een tester en deze geeft altijd minder aan. Bij een lagere waarde dan 4,85 Ahr moet de accu vervangen worden. De accu wordt door een voeding van 0,3 A opgeladen gehouden.
Afbeelding

Groetjes N-spoorder


Capri F1 2.8i supersport
Capri II 1600 GTS

http://www.fordcapri.eu
http://www.capriforumnederland.nl
http://www.caheco.nl/

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast