Pagina 1 van 1

Formaat foto's

Geplaatst: 30 apr 2017, 01:28
door BlueFiesta
Naar blijkt mogen foto's op dit forum maximaal 640 pixels hoog zijn. Dat is in de moderne wereld tamelijk achterhaald naar mijn bescheiden mening. Tegenwoordig zijn de beeldschermen van de meeste gebruikers geschikt zijn voor een veel hogere resolutie dan een paar jaar geleden, is opslagcapaciteit ook niet echt een probleem meer (veel gebruikers hosten de foto's zelfs bij een hostingpartij zoals Photobucket, ImageShack of MijnAlbum) en hoeft de downloadsnelheid ook geen beperking meer te vormen. Daarom stel ik voor die grens naar boven te verschuiven. Zelf heb ik aan 900 px genoeg, maar meer is denk ik ook geen probleem. We hebben het dan over bestandjes van rond de 500kB. Ik hoor het wel.

Re: Formaat foto's

Geplaatst: 30 apr 2017, 07:41
door Caprimaster
Dat is al heel lang zo.
Aangezien dit forum kosteloos draait is dit geen probleem. Je moet gewoon je fotos verkleint op photobucket neerzetten. Gaat het uploaden ook een stuk sneller.
Waarbij ik vermeld dat ik tegenwoordig Photobucket helemaal ruk vind. Continu pop-ups en traag. Met veel uploaden veel fouten.

Re: Formaat foto's

Geplaatst: 30 apr 2017, 12:24
door BlueFiesta
Caprimaster schreef:
30 apr 2017, 07:41
Dat is al heel lang zo.
Dat is precies mijn punt: niet meer van deze tijd, dus hoog tijd er eens verandering in te brengen. Aangezien de foto's ergens anders gehost worden kost het het forum geen dataverkeer, dus geen kosten lijkt me.

Mooie foto's komen beter uit de verf als je ze groter kunt weergeven. Of liever gezegd: door de hogere resolutie van de hedendaagse beeldschermen zien de foto's er op dit forum bijna uit als postzegels. Dat is toch jammer?

Re: Formaat foto's

Geplaatst: 30 apr 2017, 16:34
door n-spoorder
Foto formaat is van 100 Kb naar 150 Kb gegaan ongeveer een jaar geleden. De foto's staan wel degelijk geupload op mijn host abonnement. Dit forum wordt momenteel uit mijn eigen zak betaald en ik laat het afbeeldingen formaat zoals het is.

Re: Formaat foto's

Geplaatst: 30 apr 2017, 21:22
door Capri76Ron
n-spoorder schreef:
30 apr 2017, 16:34
Dit forum wordt momenteel uit mijn eigen zak betaald en ik laat het afbeeldingen formaat zoals het is.
Je zou die forum bijdrage terug in moeten voeren.
Dit forum is voor ons aller plezier, dus zie ik niet in waarom jij voor alle kosten op moet draaien.
Misschien een collectebus in Beekbergen wegzetten...